ΔΙΑΜΟΝΗ

Γνωρίστε την καθημερινότητα στον Καλό Σαμαρείτη!
Στον Καλό Σαμαρείτη η ημέρα ξεκινάει από νωρίς το πρωί και ακολουθεί ένα πρόγραμμα, του οποίου η δομή παραμένει η ίδια, ενώ μέσα στη διάρκεια της ημέρας προβλέπονται ένα διάστημα χρόνου όπου ο ηλικιωμένος μπορεί να εξασκήσει τις δεξιότητές του και να ψυχαγωγηθεί.

H επαναλαμβανόμενη ρουτίνα βοηθά τους ενοίκους μας να αισθανθούν την ασφάλεια της προβλεπόμενης καθημερινότητας, αλλά ταυτόχρονα τους δίνουμε τη δυνατότητα να βιώσουν σε τμήματα της ημέρας την αλλαγή, για να μην πλήττουν. Φυσικά, όταν υπάρχει δυνατότητα από τους ενοίκους μας να αυτοεξυπηρετούνται, μπορούν οι ίδιοι να διαμορφώσουν το πρόγραμμα της ημέρας τους, τηρώντας μόνο τα πολύ βασικά στάδια της ημέρας, δηλαδή τα γεύματα και την προσωπική υγιεινή.

Παρακάτω θα δείτε πως διαμορφώνεται το βασικό ημερήσιο πρόγραμμα ​του Καλού Σαμαρείτη:

Ενδεικτικό ημερήσιο πρόγραμμα
06:30 Πρωινό ξύπνημα
07:00 – 08:30 Μπάνια, Ατομική καθαριότητα, Αλλαγές πανών, Μέτρηση ζωτικών
08:30 – 09:30 Σερβίρισμα πρωινού
09:30 – 10:30 Συγκέντρωση στο σαλόνι
10:30 – 12:30 Οργανωμένη ομαδική δραστηριότητα, Ατομική περιποίηση, Σερβίρισμα πρωινού καφέ
12:30 – 13:30 Σερβίρισμα μεσημεριανού
13:30 – 14:30 Επιστροφή στα δωμάτια
14:30 – 16:30 Μεσημεριανή κατάκλιση, Αλλαγές πανών, Μπάνια
16:30 – 17:00 Συγκέντρωση στο σαλόνι 
17:00 – 18:30 Ελεύθερος χρόνος, συζήτηση, δημιουργική απασχόληση
18:30 – 20:00 Σερβίρισμα βραδινού
20:00 – 20:30 Επιστροφή στα δωμάτια
20:30 – 22:00 Βραδινή κατάκλιση, αλλαγή πανών, μετρήσεις ζωτικών
 
Εργαστήρια, Δραστηριότητες
Με την καθοδήγηση της ψυχολόγου και του φυσικοθεραπευτή της μονάδας μας και την πρωτοβουλία των νοσηλευτών μας, σε συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό πραγματοποιούνται οργανωμένες δραστηριότητες για την ψυχαγωγία των ηλικιωμένων, τη νοητική και σωματική τους ενδυνάμωση. Παραδείγματος χάριν, πραγματοποιούνται εργαστήρια κηπουρικής, αφύπνισης των αισθήσεων, ζωγραφικής και χειροτεχνίας, μουσικής. 
Ταυτόχρονα, στον κατάλογο των εβδομαδιαίων δραστηριοτήτων μας βρίσκονται τεχνικές ενδυνάμωσης του νου με συζητήσεις γύρω από σύγχρονα και παρελθοντικά θέματα, η γελωτοθεραπεία και το brain gym.

Εκδηλώσεις
Ο Καλός Σαμαρείτης πραγματοποιεί συστηματικά εκδηλώσεις τόσο κατά τις εορταστικές περιόδους, όπως Χριστούγεννα και Πάσχα, όσο και σε σημαντικές ημερομηνίες για εμάς, όπως τη Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας και την ημέρα Εγκαινίων της μονάδας. Αυθόρμητες γιορτές πραγματοποιούμε με μικρές αλλά εξίσου απαραίτητες αφορμές, όπως γενέθλια, ονομαστικές εορτές ή απλά γιατί έχει μια ωραία ημέρα. Θα χαρούμε να σας δούμε σε κάποια από αυτές!

Επισκέψεις, Εξορμήσεις
Στη μονάδα μας, βασικό στοιχείο της καθημερινότητά μας είναι οι τακτικές έξοδοι. Επισκεπτόμαστε, ειδικά τους μήνες με ζεστό καιρό, καφέ της περιοχής, ενώ συχνά φιλοξενούμαστε και σε αγρόκτημα της Περαίας. Με αυτό τον τρόπο επιδιώκουμε να μην χάνουμε την επαφή με τον έξω κόσμο και με τη φύση, πράγμα που μας αναζωογονεί και μας ξεκουράζει.